Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εντοπίσετε το ζώδιο κάθε μαθητή μέσα στην τάξη

Κριός: Το ζώδιο του Άρη, λατρεύει τις διαφωνίες με το δάσκαλο και προσπαθεί να προκαλέσει μια έντονη συζήτηση μεταξύ των συμμαθητών του, ακόμη και αν το θέμα (η άλγεβρα, για παράδειγμα) δεν προσφέρεται για συζήτηση. Η σαΐτα από σελίδα βιβλίου που προσγειώνεται δίπλα σας, θα....
μπορούσε να είναι δικό του δημιούργημα.

Ταύρος: Επιμελώς λαμβάνει σημειώσεις, ενώ κάθε λίγο διαμαρτύρεται για την έλλειψη δομής στην τάξη αυτή: οι κουρτίνες είναι άχρωμες και ο πίνακας είναι βρώμικος. Επίσης, δεν σταματά να σιγομουρμουρίζει ότι ο καθηγητής τους έβαλε πολλά να διαβάσουν ή ότι τους έβαλε τεστ την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε υποσχεθεί το αντίθετο.

Δίδυμος: Ξέρετε το πρόσωπο που κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και προλογίζει την καθεμιά με 10 λεπτά προσωπικών ιστοριών; Ε, ναι αυτός είναι ένας Δίδυμος! Επίσης στην ώρα του μαθήματος καταπονεί με διάφορους τρόπους τη καρέκλα που κάθεται…

Καρκίνος: Καθισμένος στη μέση ή κάπου στο πίσω μέρος, προσπαθεί να μείνει μακριά από το ραντάρ του καθηγητή, ώστε να μην τον καλέσουν σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ερώτηση. Θα φαίνεται ήρεμος, αλλά εσωτερικά νιώθει ανασφαλής για την ικανότητά του να μιλά μπροστά σε όλους.

Λέων: Πάντα ο showman της τάξης, καθώς τις πιο σημαντικές στιγμές έχει τον τρόπο να τραβά τα βλέμματα πάνω του με ανέκδοτα ή επιδείξεις γενναιοδωρίας και θάρρους, μετατρέποντας ακόμη και την πιο βαρετή διδασκαλία σε μια παράσταση που κάνει όλη την τάξη να σκάει στα γέλια.

Παρθένος: Οργισμένος και με τελειομανία σημειώνει με έμφαση τις λεπτομέρειες, τα αριθμητικά αθροίσματα με χρωματιστά στυλό, ένα για κάθε διαφορετική υποκατηγορία. Επανειλημμένως, ζητά διευκρινίσεις για όλα τα θέματα, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ξαναγίνει το μάθημα και είναι εκείνος που θα ζαλίζει τον καθηγητή, την ώρα του διαλείμματος, για το πώς έγραψε στο τεστ.
Ζυγός: Κουβεντιάζει την ώρα του μαθήματος με τους συμμαθητές τριγύρω του για τα πάντα: από τους μέτριους βαθμούς μέχρι τι σχέδια έχει για το Σαββατοκύριακο, ενώ ταυτόχρονα παίρνει την τρίτη προειδοποίηση από τον καθηγητή να σταματήσει και να δώσει προσοχή.

Σκορπιός: Καθισμένος προς τα πίσω, παρατηρεί και ακούει. Μπορεί να μην ακούς μιλιά από αυτόν, μέχρι τη στιγμή που παίρνει το λόγο, αφήνοντας τους άλλους έκπληκτους από την βαθυστόχαστη και ισχυρή άποψη του. Σίγουρα όμως, οι πάντες θα ακούσουν προσεκτικά τι έχει να πει.

Τοξότης: Δεν έχει σημασία το θέμα, ο Τοξότης έχει πάντα κάτι να
προσθέσει: ένα γνωμικό, μια ρήση, μια φιλοσοφία σε κάθε μάθημα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάθεται ήσυχος σε ένα θρανίο, αλλά με βάση το πόσο μιλάει και το πόσο σίγουρος είναι, θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει το δάσκαλο.

Αιγόκερως: Καθισμένος κοντά στην έδρα, έτσι ώστε να μην χάσει κουβέντα και να καταγράψει κάθε λέξη, σημειώνοντας τα υπέρ και τα κατά. Θα γίνει αναπόφευκτα ο αγαπημένος μαθητής του καθηγητή.

Υδροχόος: Δεν μπορεί να αντισταθεί να μην παίζει το συνήγορο του διαβόλου, ειδικά αν εμπλέκεται ένας δογματικός και στενόμυαλος καθηγητής. Κάνει πάντα προκλητικές ερωτήσεις ή προσπαθεί να βρεθεί ένας τρόπος για να οδηγήσει την προσοχή όλων σε άλλη πλευρά του θέματος.

Ιχθύς: Χαζεύει και προσπαθεί να βασιλεύσει στην περιπλάνηση του μυαλού του. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, μπορεί να μην έχει γράψει οποιαδήποτε σημείωση που να σχετίζεται με το θέμα του μαθήματος, αλλά μάλλον θα έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο αριστούργημα. Στο μυαλό του…

Ρένα Κολιοπάνου astrology

Αναδημοσίευση από: http://www.i-diadromi.gr

Συμβουλές για μια σχέση γεμάτη αγάπη


> Να μου λες συχνά ότι μ'αγαπάς με τα λόγια σου, τις πράξεις σου και τις χειρονομίες σου. Μην υποθέτεις ότι το ξέρω.

> Να με συγχαίρεις όταν κάνω κάτι καλό. Μη μ'απογοητεύεις όταν κάνω κάτι στραβό, αντίθετα να μ'ενθαρρύνεις.

> Θέλω να εκφράζεις ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα. Φέρνουν ζωντάνια στη σχέση μας. Είναι θαυμάσιο να γιορτάζουμε. Περιμένω δώρα χωρίς ιδιαίτερο λόγο και περιμένω να σ'ακούω να μιλάς για την ευτυχία σου.

> Δείξε στους άλλους ότι έχω αξία για σένα. Είναι πολύ όμορφο να μοιραζόμαστε με τους άλλους τη χαρά της δικής μας σχέσης.

από το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια "Ν'αγαπάμε ο ένας τον άλλον", εκδ. Γλάρος


Αναδημοσίευση από: http://aoratigonia.blogspot.gr

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια, 30 Οκτωβρίου

Ο Ζηνόβιος και η Ζηνοβία γιορτάζουν σήμερα!!!
 Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!!!


Οι Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία έζησαν και μαρτύρησαν την εποχή του Διοκλητιανού. Τα δύο αδέρφια κατάγονταν από τις Αίγες της Κιλικίας και προέρχονταν από οικογένεια πλούσια και ευσεβή. Ο Ζηνόβιος ήταν ιατρός και εξασκούσε την επιστήμη του αφιλοκερδώς. Τα δύο αδέρφια ασκούσαν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και αυτό προκάλεσε την οργή των ειδωλολατρών και συγκεκριμένα του ηγεμόνα Λυσία, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του Ζηνόβιου. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές και η αδερφή του η Ζηνοβία με την επιθυμία να συμμαρτυρήσει με τον αδελφό της. Και οι δύο θανατώθηκαν με αποκεφαλισμό κατόπιν βασανιστηρίων το 285 μ.Χ.
Σημείωση: Κατ, άλλη εκδοχή ο Ζηνόβιος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού. Γεννήθηκε από γονείς ευσεβείς τον Ζηνόδοτο και τη Θέκλα και όταν μεγάλωσε έγινε επίσκοπος Αιγών, επιτελώντας πολλά θαύματα.
 
Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Ω
ς θείοι αυτάδελφοι, ομονοούντες καλώς, Ζηνόβιε ένδοξε, και Ζηνοβία σεμνή, συμφώνως ηθλήσατε, όθεν και των στεφάνων, των αφθάρτων τυχόντες, δόξης ακατάλυτου, ηξιώθητε άμα, εκλάμποντες τοις εν κόσμω, χάριν ιάσεων.

Κοντάκιον. Ήχος πλ. δ’. Ως απαρχάς.

Τους αληθείας Μάρτυρας, και ευσεβείας κήρυκας, των αδελφών την δυάδα τιμήσωμεν, εν θεοπνεύστοις άσμασι, τον Ζηνόβιοv άμα τη σεπτή Ζηνοβία, ομού βιώσαντας, και διά μαρτυρίου τευξαμένους στέφος άφθαρτον.


Αναδημοσίευση από: http://kosmasaitolos.blogspot.gr
 

Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου!!!


Ο Βασιλιάς πάει στον κήπο του & βλέπει πως τα δέντρα,οι θάμνοι & τα λουλούδια του ξεραίνονται.
Η Βελανιδιά λέει πως ξεραίνεται γιατί δε μπορεί να είναι τόσο ψηλή όσο το Πεύκο.Γυρίζει προς το Πεύκο & το βλέπει πεσμένο κάτω γιατί δε μπορεί να
κάνει σταφύλια όπως το Αμπέλι.Και το Αμπέλι ξεράθηκε γιατί δεν έκανε λουλούδια σαν την Τριανταφυλλιά.Βλέπει την Τριανταφυλλιά να κλαίει γιατί δεν είναι γερή & δυνατή σαν τη Βελανιδιά.
Και ξάφνου,βλέπει ένα φυτό,τη Φρέζια, γεμάτη άνθη & πιό δροσερή από ποτέ.Τη ρωτάει ο Βασιλιάς “Πώς γίνεται & αναπτύσσεσαι τόσο καλά μέσα σ’ αυτόν τον μαραμένο & θλιβερό κήπο;” Το λουλούδι του απαντάει “Δεν ξέρω.Ίσως γιατί υπέθετα πάντα ότι,όταν με φύτεψες ήθελες φρέζιες.
Αν ήθελες στη θέση μου Βελανιδιά ή Τριανταφυλλιά,θα είχες φυτέψει Βελανιδιά ή Τριανταφυλλιά. Εκείνη τη στιγμή είπα μέσα μου “Θα προσπαθήσω να είμαι Φρέζια όσο μπορώ καλύτερα!”
Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε εμάς τους ίδιους,στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία γενικότερα,είναι να είμαστε η φωτεινότερη εκδοχή του εαυτού μας & να τιμάμε την μοναδικότητά μας..!Και να μην ξεχνάμε πως ακόμη και τα μπουμπούκια είναι λουλούδια που θέλουν απλά το χρόνο τους.


Αναδημοσίευση από: http://enallaktikidrasi.com

Απ΄την άλλη πλευρά του τοίχου...

Στην πόρτα ενός φρενοκομείου συνάντησα ένα νέο με πρόσωπο ωχρό και όμορφο, γιομάτο απορία.
Κάθισα δίπλα του στο παγκάκι και τον ρώτησα, «Γιατί είσαι εδώ,»
Με κοίταξε έκπληκτος κι αποκρίθηκε:
« Άστοχη η ερώτησή σου αλλά θα σου απαντήσω. Ο πατέρας μου με ήθελε πιστό αντίγραφό του, το ίδιο και ο θείος μου. Η μάνα μου ήθελε ν΄ ακολουθήσω πιστά την εικόνα του άντρα της του θαλασσινού. Ο αδελφός μου σκέπτεται πως θα ΄πρεπε να του μοιάζω, να γίνω αθλητής περίφημος. Ο δάσκαλός μου στη φιλοσοφία, ο δάσκαλος της μουσικής κι δάσκαλος της λογικής με ήθελαν είδωλο του προσώπου τους μες στον καθρέφτη.
Γι αυτό ήρθα σε τούτο ΄δω το μέρος. Το βρίσκω πιότερο λογικό. Τουλάχιστον εδώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου».
Ξάφνου στράφηκε προς το μέρος μου και ρώτησε:
«Πές μου κι εσένα σ΄οδήγησε εδώ η μόρφωση και οι καλές συμβουλές;».
« Όχι, εγώ είμαι επισκέπτης», αποκρίθηκα.
«Α, είσαι ένας από αυτούς που ζουν στο φρενοκομείο απ΄την άλλη πλευρά του τοίχου», συμπλήρωσε εκείνος.

Kahlil Gibran


Αναδημοσίευση από: http://ianisdo.blogspot.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τι σημαίνει αγάπη;


Ο συγγραφέας Λέο Μπουσκάλια διηγιόταν μια φορά πως είχε πάρει μέρος ως κριτής σ” έναν διαγωνισμό. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βρεθεί το παιδί που νοιαζόταν πιο πολύ για τους γύρω του. Νικητής αναδείχθηκε ένα 4χρονο αγόρι, γείτονας του οποίου ήταν ένα ηλικιωμένος που πρόσφατα είχε χάσει τη γυναίκα του. Όταν είδε τον άνδρα να κλαίει, το αγόρι τον πλησίασε, ανέβηκε στα γόνατά του κι έκατσε εκεί. H μητέρα του το ρώτησε τι είπε στον ηλικιωμένο. Κι εκείνο απάντησε: «Τίποτα, απλά τον βοήθησα να κλάψει»…

H αγάπη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Και αυτούς τους τρόπους διερεύνησε μια ομάδα ψυχολόγων που απηύθυναν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών το ερώτημα: «Τι σημαίνει αγάπη;».

«Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα», διηγήθηκε ένα 8χρονο κοριτσάκι, «δεν μπορούσε πια να σκύψει και να βάψει τα νύχια της. Έτσι ο παππούς μου τις τα βάφει ακόμα και όταν τα δικά του χέρια υποφέρουν από αρθρίτιδα. Αυτό είναι αγάπη». «Στη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου, ήμουν στη σκηνή και φοβόμουν. Κοίταξα τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει και να χαμογελάει. Δεν φοβόμουν πια», διηγείται μια συνομήλική της.

«Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι που μου κάνει χαρούλες, παρ” ότι το έχω αφήσει μόνο του όλη μέρα» λέει η 5χρονη Άννα. «H αγάπη είναι αυτό που βρίσκεται μαζί σου στο δωμάτιο τα Χριστούγεννα εάν σταματήσεις ν” ανοίγεις δώρα και ακούσεις…», προσθέτει ένας συμμαθητής της. Και ένας τρίτος: «Αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στον μπαμπά το καλύτερο κομμάτι κοτόπουλου».

«Όταν κάποιος σε αγαπάει», παρατηρεί με εκπληκτική ευστοχία ένα 7χρονο αγόρι, «ο τρόπος που λέει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Εκείνη τη στιγμή ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του…».


Αναδημοσίευση από: http://enallaktikidrasi.com 

Η επιταγή

Ένας επιχειρηματίας ήταν βαθιά χρεωμένος και δεν έβλεπε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βρει μια διέξοδο στα οικονομικά του προβλήματα. Οι πιστωτές του τον πίεζαν. Οι προμηθευτές του απαιτούσαν τα χρήματά τους.

Καθόταν μόνος και απελπισμένος σε ένα παγκάκι, όταν τον πλησίασε ένας ηλικιωμένος άνδρας.

"Βλέπω ότι σε απασχολεί κάτι" του είπε ο ηλικιωμένος.

Αφού άκουσε την ιστορία και τα προβλήματά του, τού είπε "Πιστεύω ότι μπορώ να σε βοηθήσω".

Τον ρώτησε πώς τον λένε και του έγραψε μια επιταγή που την έβαλε στο χέρι του λέγοντας : "Πάρε αυτά τα χρήματα. Θέλω να με συναντήσεις ακριβώς σε ένα χρόνο από σήμερα και να μου τα επιστρέψεις". Αμέσως μετά, σηκώθηκε και έφυγε με γρήγορα βήματα.

Ο επιχειρηματίας είδε έκπληκτος το ποσό των $500,000 να είναι γραμμένο στην επιταγή και από κάτω να φαίνεται ξεκάθαρο το ονοματεπώνυμο John D. Rockefeller, που ήταν ένας από τους πλουσιώτερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να εξαφανίσει όλες του τις οικονομικές έγνοιες με αυτή την επιταγή. Παρόλα αυτά, αποφάσισε κάτι άλλο. Να κρατήσει την επιταγή στο χρηματοκιβώτιό του και να μη την εξαργυρώσει.

Η γνώση και μόνο ότι τα χρήματα υπήρχαν του έδωσε τη δύναμη να σκεφτεί τρόπους και να σώσει την επιχείρησή του από τους δανειστές και τα χρέη. Είχε υψηλό ηθικό, περισσότερη αυτοπεποίθηση και έτσι, κατάφερε να διαπραγματευτεί καλύτερες συμφωνίες και να επεκτείνει τη διάρκεια των δανείων και των υποχρεώσεών του. Στη συνέχεια, κατάφερε να κλείσει νέες δουλειές, να αυξήσει τις πωλήσεις του και σταδιακά, κατάφερε να αποπληρώσει και να εξοφλήσει όλους του τους δανειστές.

Ακριβώς μετά από ένα χρόνο, επέστρεψε στο παγκάκι που είχε συναντήσει τον ηλικιωμένο, έχοντας μαζί του την επιταγή που δεν είχε εξαργυρώσει. Την ώρα που είχαν συμφωνήσει εμφανίστηκε ο γέροντας.

Τη στιγμή που ο επιχειρηματίας ετοιμαζόταν να του επιστρέψει την επιταγή και να του διηγηθεί την επιτυχία του, μια νοσοκόμα τρέχοντας ήρθε και άρπαξε τον γέροντα.

"Χαίρομαι που τον πρόλαβα" φώναξε στον επιχειρηματία η νοσοκόμα. "Ελπίζω να μην ενόχλησε. Συνηθίζει να φεύγει από το άσυλο ηλικιωμένων που τον φιλοξενούμε και πηγαίνει και λέει στον κόσμο ότι είναι ο John D. Rockefeller."

Και μ΄αυτά τα λόγια, πήρε τον ηλικιωμένο από το χέρι και απομακρύνθηκαν.

Στις επιτυχίες σας!


Αναδημοσίευση από: http://iwantittoday.blogspot.gr

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το ΒΑΤ υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να πληρώσει 1.5 εκ. ευρώ στον Παπαλουκά, όλες οι αποφάσεις




Άστραψε και βρόντηξε το ΒΑΤ της FIBA με τις τελευταίες αποφάσεις του (23/10)... Η γυναικεία ομάδας της Μπεσίκτας φαίνεται να έχει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε κατά της Τουρκικής ομάδας την εταιρία Sports Capital LLC για 30000 ευρώ, και συζήτησε τις απαιτήσεις της παίκτριας Άμπερ Χάρις.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον ήταν η δικαίωση της προσφυγής του Παπαλουκά κατά του Ολυμπιακού σύμφωνα με την οποία η ομάδα καλείται να πληρώσει στον πρώην παίκτη της 1.594.394 ευρώ μες 5% προσαύξηση για κάθε μήνα από την 1η Ιουλίου του 2011 και επιπλέον 21000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ακόμα... ΤΟ ΒΑΤ επιδίκασε στον Μαρκ Σάλιερς κατά της Τραμπζονπόρ πάνω από 100 χιλ. δολάρια (βασική ποινή τα 75000 δολάρια), στον Μπράιαν Ντέιβις περίπου 15000 δολάρια από την Ουκρανική Κριβμπασμπάσκετ, στον Λάμποβιτς 43000 δολάρια με τόκο 5% από την Κράσνιε Κρίλιε και στον Ρίζβιτς ποσό 45000 ευρώ με τόκο 5%.

Αναδημοσίευση από: http://basketplus.gr

Άστραψε και βρόντηξε το ΒΑΤ της FIBA με τις τελευταίες αποφάσεις του (23/10)... Η γυναικεία ομάδας της Μπεσίκτας φαίνεται να έχει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε κατά της Τουρκικής ομάδας την εταιρία Sports Capital LLC για 30000 ευρώ, και συζήτησε τις απαιτήσεις της παίκτριας Άμπερ Χάρις.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον ήταν η δικαίωση της προσφυγής του Παπαλουκά κατά του Ολυμπιακού σύμφωνα με την οποία η ομάδα καλείται να πληρώσει στον πρώην παίκτη της 1.594.394 ευρώ μες 5% προσαύξηση για κάθε μήνα από την 1η Ιουλίου του 2011 και επιπλέον 21000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ακόμα... ΤΟ ΒΑΤ επιδίκασε στον Μαρκ Σάλιερς κατά της Τραμπζονπόρ πάνω από 100 χιλ. δολάρια (βασική ποινή τα 75000 δολάρια), στον Μπράιαν Ντέιβις περίπου 15000 δολάρια από την Ουκρανική Κριβμπασμπάσκετ, στον Λάμποβιτς 43000 δολάρια με τόκο 5% από την Κράσνιε Κρίλιε και στον Ρίζβιτς ποσό 45000 ευρώ με τόκο 5%.
- See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/52513-to-vat-ypoxreonei-ton-olympiako-na-plirosei-1-5-ek-evro-ston-papalouka-oles-oi-apofaseis#sthash.hwfawHTj.dpuf
Άστραψε και βρόντηξε το ΒΑΤ της FIBA με τις τελευταίες αποφάσεις του (23/10)... Η γυναικεία ομάδας της Μπεσίκτας φαίνεται να έχει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε κατά της Τουρκικής ομάδας την εταιρία Sports Capital LLC για 30000 ευρώ, και συζήτησε τις απαιτήσεις της παίκτριας Άμπερ Χάρις.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον ήταν η δικαίωση της προσφυγής του Παπαλουκά κατά του Ολυμπιακού σύμφωνα με την οποία η ομάδα καλείται να πληρώσει στον πρώην παίκτη της 1.594.394 ευρώ μες 5% προσαύξηση για κάθε μήνα από την 1η Ιουλίου του 2011 και επιπλέον 21000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ακόμα... ΤΟ ΒΑΤ επιδίκασε στον Μαρκ Σάλιερς κατά της Τραμπζονπόρ πάνω από 100 χιλ. δολάρια (βασική ποινή τα 75000 δολάρια), στον Μπράιαν Ντέιβις περίπου 15000 δολάρια από την Ουκρανική Κριβμπασμπάσκετ, στον Λάμποβιτς 43000 δολάρια με τόκο 5% από την Κράσνιε Κρίλιε και στον Ρίζβιτς ποσό 45000 ευρώ με τόκο 5%.
- See more at: http://basketplus.gr/index.php/rssall/item/52513-to-vat-ypoxreonei-ton-olympiako-na-plirosei-1-5-ek-evro-ston-papalouka-oles-oi-apofaseis#sthash.hwfawHTj.dpuf