Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ας μιλήσουμε για Survivor....






SURVIVOR... το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν της σεζόν!
Από τη μέρα που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, τη μέρα του μεγάλου τελικού, η επιτυχία του είναι αμείωτη και αυξάνεται διαρκώς. Τα νούμερα τηλεθέασης πάντοτε υψηλά και ο κόσμος συντονισμένος κάθε βράδυ προκειμένου να το παρακολουθήσει. 

Επικρήθηκε αρκετά, ίσως και λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του, ότι προκαλεί φανατισμό και πόρωση αλλά πάντα τα φρούτα που έχουν καρπούς, τα χτυπάμε λίγο παραπάνω. Το Survivor, παρά τις όποιες αντιδράσεις, είναι μέσα στην επικαιρότητα από τη μέρα που ξεκίνησε και θέμα συζήτησης σε πολλές παρέες. Όσο για εκείνους που το κατηγορούν, αλλά το παρακολουθούν, μπορούν πολύ απλά να αλλάξουν κανάλι και να μην ασχοληθούν περαιτέρω.

Με βάση αυτό το παιχνίδι επιβίωσης, αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα ανάμεσα σε άτομα που γνωρίζω, προκειμένου να μάθω τις απόψεις τους και τι σημαίνει για αυτούς το συγκεκριμένο παιχνίδι ή αν θα δήλωναν συμμετοχή σε αυτό.


Εσύ; Θα πήγαινες στο Survivor;

Σε αυτή την ερώτηση η πλειοψηφία μου απάντησε πως θα δήλωνε συμμετοχή στο Survivor και ήταν πολύ δεκτικοί όλοι με αυτό το παιχνίδι. Όσοι είπαν ναι, έβαλαν ως αιτία συμμετοχής πρώτα την εμπειρία και έπειτα το χρηματικό έπαθλο. Το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η έλλειψη του φαγητού αλλά η έλλειψη καθαριότητας, που ενοχλεί τους περισσότερους. Παρόλα αυτά και μόνο η όλη διαδικασία και εμπειρία είναι αφορμή για να τολμήσουν να πάνε στο παιχνίδι. 

Από την άλλη πλευρά, οι ελάχιστοι που απάντησαν όχι σε αυτή την ερώτηση, είπαν ότι ακόμη και να ήταν μεγαλύτερο το χρηματικό έπαθλο, δε θα ήταν κίνητρο αυτό για να συμμετάσχουν. 


Αλλάζει ο χαρακτήρας μετά το παιχνίδι άραγε;

Το παιχνίδι έχει δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εκτός από το ότι μαθαίνεις να συμβιώνεις με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες, ταυτόχρονα πρέπει να διαχειριστείς και τις όποιες "εκρήξεις" του ίδιου σου του εαυτού, που προκαλούνται από όλη αυτή την πίεση και την αγωνία των αγωνισμάτων.
Ίσως, ο χαρακτήρας δεν αλλάζει και πολύ, απλά μαθαίνεις να είσαι πιο σκληρός και περισσότερο δυναμικός προκειμένουν να επιβιώσεις σε όλο αυτό το παιχνίδι.
Οι ερωτηθέντες στην έρευνα είπαν πως, ακόμη κι αν άλλαζε ο χαρακτήρας τους, θα ήταν σίγουρα προς το καλύτερο, καθώς θα μάθαιναν να μοιράζονται περισσότερο και να λειτουργούν διαφορετικά υπό συνθήκες πίεσης, όπως αυτές που δέχονται όλοι οι παίκτες εκεί.
Όπως είδαμε και στο φετινό παιχνίδι, υπήρξαν πολλές εντάσεις αλλά και παρεξηγήσεις, που προέρχονται από παραπάνω νεύρα, από την έλλειψη φαγητού αλλά και από τα αγωνίσματα. Οπότε, πρέπει οι συμμετέχοντες να μπορούν να διαχειριστούν όλες αυτές τις εντάσεις χωρίς να αλλάζουν τον εαυτό τους.
Δεν θα αλλάξει το χαρακτήρα σου το Survivor αλλά ίσως τον βελτιώσει!

Εκτιμάς κάποια πράγματα περισσότερο μετά το παιχνίδι;

Μέσα στο Survivor μαθαίνεις να εκτιμάς περισσότερο το φαγητό, την καθαριότητα και όλα αυτά που θεωρούμε κάπως σίγουρα. Από πριν πρέπει να εκτιμούνται αλλά η όλη εμπειρία σου μαθαίνει πώς είναι οι πραγματικοί Survivors έξω στην κοινωνία που στερούνται αρκετά το φαγητό και το νερό.    
Όπως μου απάντησαν και οι συμμετέχοντες, θα έβγαιναν από εκεί περισσότερο συνειδητοποιημένοι και μετά από αυτό δε θα πετούσαν ξανά το φαγητό τους άλλη φορά, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και δεν πρέπει.

Ίσως και μόνο σαν θεατές του παιχνιδιού πρέπει να αρχίσουμε να εκτιμούμε κάποια πράγματα περισσότερο;  

Ποιος θα είναι ο νικητής;

Η έρευνα έγινε πριν τον τελικό και χωρίς να γνωρίζουμε τους δύο φιναλίστ. Παρόλα αυτά ακόμα και πριν τη σημερινή μέρα οι απαντήσεις μοιράστηκαν ανάμεσα σε Γιώργο Αγγελόπουλο ή Ντάνο και Μάριο Πρίαμο. Οι περισσότεροι σαφώς και θέλουν για νικητή τον Ντάνο και όπως φαίνεται το αξίζει σίγουρα! Και ο Μάριος όμως είναι εξαιρετικός παίκτης και πολύ ταπεινός, όπως μου ανέφεραν με πολλές αγωνιστικές ικανότητες. Η πλειοψηφία στηρίζει Ντάνο και όπως μου δήλωσαν 

"Ο Ντάνος έχει το πακέτο....μπορεί 

να επιβιώσει στο νησί και μόνος του και εχει επιβιώσει και απο μία ομάδα διασήμων 

και κράτησε αναλοίωτες τις αξίες του και ειναι και ο καλύτερος στα αγωνίσματα.  

Αυτός είναι όντως SURVIVOR".



Όσο για μένα;

Υποστήριζα τον Κωνσταντίνο Βασάλο, που αποχώρησε, αλλά συμφωνώ και πιστεύω ότι 

και οι δύο έχουν τα φόντα του νικητή και λίγο παραπάνω ο γνωστός πια Ντάνος.




ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!



Μαρία Τζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου